Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Οι Ενεργοί Πολίτες
για το Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Λαμία


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ταχ θυρίδα 142 35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6946285099 6932837696
http://www.pepla.gr – info@pepla.gr – http://pepla.blogspot.com


Κοινωνικό Παντοπωλείο
Μια πρόταση για τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία

Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, που αγγίζει περισσότερο τους ανθρώπους των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων. Είναι μια πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και να παίξει τον κοινωνικό της ρόλο. Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τους τρόπους για την αξιοπρεπή διαβίωση των δημοτών μας.

Μια δοκιμασμένη σε πολλές πόλεις εμπειρία είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει είδη παντοπωλείου, ρουχισμού, οικιακού εξοπλισμού, απορρυπαντικά, παιχνίδια, κατεψυγμένα προϊόντα κ.λ.π, δωρεάν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τα προϊόντα προέρχονται κυρίως από δωρεές καταστημάτων σε συνεργασία με τους προμηθευτές τους, ενώ μπορεί να προβλεφθεί και η συνεισφορά πολιτών. Τα διατιθέμενα προϊόντα είναι άριστης ποιότητας και τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπει η νομοθεσία.

Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η προσωρινή κάλυψη των αναγκών επιβίωσης αυτών των απόρων οικογενειών, ώστε, σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να καταρτιστεί για κάθε οικογένεια, να είναι σε θέση σύντομα να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις.

Οι οικογένειες που θα έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο θα επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Οι δικαιούχοι και μόνο μπορούν να έχουν πρόσβαση στις παροχές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με την επίδειξη της ειδικής κάρτας, μέχρι το ανώτατο μηνιαίο όριο αγορών που έχει τεθεί.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι γεγονός και λειτουργεί σε πολλές ελληνικές πόλεις, όπως στη Λάρισα, στο Βόλο, στον Πειραιά, στο Ηράκλειο Αττικής και στην Αθήνα και είναι μια πρωτοβουλία κοινωνικής στήριξης σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες των Δήμων, όπως μείωση της τιμής του νερού, των δημοτικών τελών κλπ στα πλαίσια της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της ανακούφισης των δημοτών που έχουν σοβαρή ανάγκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: