Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Tο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

3 μέρες την εβδομάδα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων για προσφορές

http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=7453

Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας και η συνεχής αύξηση της ανεργίας, φέρνει όλο και περισσότερους πολίτες αντιμέτωπους με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και δημιουργεί την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Θηβαίων στην προσπάθεια του να στηρίξει τους οικονομικά αδύνατους δημότες του, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους, ίδρυσε και λειτουργεί με επιτυχία το «Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο», που στεγάζεται στο παλαιό σούπερ μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, στη διασταύρωση των οδών Πελοπίδου και Αγγελίδη.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετεί σήμερα πάνω από 100 οικογένειες άπορων δημοτών, στις οποίες προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ τρόφιμα (αλεύρι, λάδι, μακαρόνια, σάλτσες, όσπρια, ζάχαρη κα), ρούχα, υποδήματα και οικιακά είδη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών.

Για το σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί σε Σούπερ Μάρκετ του Δήμου (Μάμαλης, Γαλαξίας, ΑΒ Βασιλόπουλος, LIDL, MY MARKET, carrefour Μαρινόπουλος) –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα, παιχνίδια, χαρτικά κτλ.

Επειδή αυτή η προσπάθεια στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις προσφορές Δημοτών και Επιχειρήσεων, το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο κάθε Δευτέρα , Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10 μέχρι και τις 12 το πρωί, θα είναι ανοιχτό για όσους επιθυμούν να προσφέρουν γι’ αυτό το σκοπό κάποια από τα αναφερόμενα παραπάνω προϊόντα.