Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Κατάστημα Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης

Τον φημισμένο καφέ, τα βραβευμένα κρασιά, την μπύρα, τσάι βιολογικής γεωργίας και άλλα αυθεντικά προϊόντα της περιοχής, μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στο κατάστημα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης, που εγκαινιάστηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Στόχος του Συμφώνου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρός του Χρυσόστομος Κάρρος, είναι να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα, που πολλές φορές δυσκολεύονται να βρουν δίκτυο διανομής στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της Κομοτηνής.

Μέλη του Τοπικού Συμφώνου Ροδόπης είναι, μέχρι στιγμής, 29 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο επισκέπτης του καταστήματος μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράσει αυθεντικά προϊόντα της Ροδόπης, με γεύσεις που θυμίζουν αυτές του παλιού καιρού και μεθόδους παραγωγής που σέβονται τον καταναλωτή, πολλά από τα οποία έχουν αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Μεταξύ αυτών, αλίπαστα από τα καθαρά νερά του Θρακικού Πελάγους, λάδι, ελιές, παραδοσιακά ζυμαρικά, μέλι, μαρμελάδες όσπρια, ρόδια, αρωματικά φυτά, όστρακα, παραδοσιακό φύλο για πίτες, όλα από παραγωγούς και επιχειρήσεις μέλη του Συμφώνου.