Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα λειτουργήσει το κατάστημα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας (ΤΣΠ) Ροδόπης, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Ειρήνης.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής και την δημοσιογράφο Βάσω Μαχαίρα, του προέδρου του ΤΣΠ Χρυσόστομου Κάρρου, το κατάστημα θα είναι κάτι το καινούργιο στην πόλη, όπου οι επισκέπτες και οι καταναλωτές θα μπορούν να δοκιμάζουν τα προϊόντα, να παίρνουν πληροφορίες για αυτά και για τους παραγωγούς τους, ενώ για όλους θα υπάρχει ένα θερμό καλωσόρισμα, το οποίο θα αποτελεί ένα δείγμα της θρακιώτικης φιλοξενίας.
Μάλιστα από την άνοιξη, θα τοποθετηθούν και τραπεζάκια έξω από το κατάστημα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων να γνωρίσουν τις γεύσεις και τα προϊόντα της Ροδόπης, αλλά και την ιστορίας της.
«Εμείς θέλουμε με αυτό τον τρόπο να γνωρίσουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες τα προϊόντα μας και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές, ειδικά τώρα που παρουσιάζεται μια στροφή προς το ποιοτικό και το τοπικό προϊόν. Θα θέλαμε μάλιστα να γνωρίσουμε κι άλλους παραγωγούς και να διευρύνουμε την γκάμα των προϊόντων μας και το δυναμικό μας ως Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Κάρρος.
Παράλληλα, επιταχύνονται και οι εργασίες της λειτουργίας της ιστοσελίδας του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, η λειτουργία της οποίας τοποθετείται χρονικά μέσα στον πρώτο μήνα του έτους. Φυσικά και δεν εγκαταλείπεται ο στόχος της γνωριμίας των προϊόντων της περιοχής με τους φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. http://www.facebook.com/tsprodopis

Υπογράφθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο του ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα», το καταστατικό του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης, με την παρουσία αρκετών παραγωγών, οι οποίοι με την συνεργασία και... την ένωση δυνάμεών τους και το κυριότερο, χωρίς επιδοτήσεις, θα επιχειρήσουν να δώσουν ώθηση στην διάθεση των προϊόντων στο εσωτερικό του νομού, καταρχήν.

Παράλληλα τα προϊόντα αυτά σε συνδυασμό με δράσεις και ενέργειες σχετικές με του τουρισμό και τον πολιτισμό, μπορούν να αποτελέσουν την ταυτότητα της περιοχής, της Ροδόπης. Το θέμα των υπογραφών παραμένει ανοικτό για την προσθήκη ενεργών μελών και αρωγών μελών, για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των δράσεων και των αποτελεσμάτων. Αποφασίσθηκε αρχικά το πρώτο οικονομικό κεφάλαιο να είναι στα 500 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν τμηματικά από τα ενεργά μέλη, ενώ από την πενταμελή επιτροπή που ορίσθηκε, θα επιδιωχθούν επαφές με τους επαγγελματίες και ξενοδόχους της περιοχής, προκειμένου να συμπεριλάβουν τα τοπικά προϊόντα στα καταστήματά τους.