Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ – ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, το φάσμα της πείνας επανέρχεται μετά από 70 χρόνια στην Αθήνα.

Η Α.Μ.Κ.Ε. ΟΙΚΟ-ΛΟΓΟΣ εγκαινιάζοντας μια σειρά αλληλέγγυων παρεμβάσεων ανταποκρίνεται στη δημόσια έκκληση για παροχή τροφίμων των Γιατρών του Κόσμου (ΓΤΚ), μιας οργάνωσης με σημαντική προσφορά διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα από το 1997.

Με την ευγενική υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων, θα προσφέρουμε ελληνικά προϊόντα βιολογικής γεωργίας στους ασθενείς του Πολυϊατρείου των ΓΤΚ στο Πέραμα, εργατική περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα από την ανεργία καθώς η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έχει νεκρώσει. Το Πολυϊατρείο του Περάματος λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2010 παρέχοντας, όπως και τα υπόλοιπα 5 Πολυϊατρεία της οργάνωσης, δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως μετανάστες και πρόσφυγες που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα, αλλά και άπορους, ανασφάλιστους, αστέγους και Ρομά.

Η δράση μας θα ξεκινήσει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, στις 10:00 πμ και θα συνεχισθεί μέχρι να μοιράσουμε όλα τα τρόφιμα, ενδεχομένως και την επόμενη μέρα, ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που θα επισκεφθούν το Πολυϊατρείο.

Καλούμε όσους εταίρους και φίλους του ΟΙΚΟ-ΛΟΓΟΥ επιθυμούν να δώσουν το παρών.

Το Πολυϊατρείο βρίσκεται στην οδό Αριστείδου 5 στο Πέραμα.

Χάρτης: http://goo.gl/RRs1G

Πως να φτάσετε με λεωφορείο:
Από Ομόνοια (Αφετηρία οδού Μενάνδρου) Γ18
Από Πειραιά (Πλ. Καραϊσκάκη) 843.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση:
επικοινωνήστε με:
Γ. Χαραλαμπάκη - 6942846240
Α. Πετρόπουλο – 6947127279