Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Με ποιά είδη και πού στην Λαμία μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε τους πρόσφυγες (αναλυτικός κατάλογος,χώροι συλλογής,ώρες)

Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των Λαμιωτών σε είδη άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες τα οποία που συγκεντρώνονται στην Λαμία.

Όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες, από την συγκέντρωση αγαθών που πραγματοποιεί ο Δήμος Λαμιέων στο πρώτο περίπτερο της Π.Ε.Λ., οι συμπολίτες μας καθημερινά (11.00-13.00 και 17.00-19.00) προσφέρουν αγαθά για την αξιοπρεπή διαβίωση των κυνηγημένων του πολέμου κατά την διέλευσή τους από την περιοχή μας.
Παράλληλα αγαθά συλλέγονται και από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας στην Πλ.Πάρκου ( Τρίτη και Πέμπτη 18.00–20.00 και Σάββατο 11.00 – 13.00)

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται με είδη που συμπεριλαμβάνονται στην ακόλουθη λίστα
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Το ξενοφοβικό «ντελίριο» ενός ευρωβουλευτή

του Στέφανου Σταμέλλου

Άκουγα σήμερα στις μεσημβρινές ειδήσεις του Λαμία FM-1 [http://www.lamiafm1.gr/] γνωστό ευρωβουλευτή με καταγωγή από τη Φθιώτιδα, να μιλάει για το προσφυγικό και τους ανθρώπους, τα παιδιά, τις γυναίκες, τα θύματα του πολέμου. Αυτό που αποκόμισα είναι: μακριά από μας και όπου θέλουν ας πάνε. Να κλείσουμε εμείς τα σύνορα βγαίνοντας από τη Συνθήκη του Σένγκεν, να νοιώσουμε ΕΜΕΙΣ ασφαλείς μακριά από τους πρόσφυγες, εμείς!, και μετά «γαία πυρί μειχθήτω», που λένε και οι «ασφαλείς»…

Η αποχώρηση της Ελλάδας από την Σένγκεν κατά τον ευρωβουλευτή θα
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...