Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Γαβράς, Τσόμσκι, Λόουτς και πολλοί άλλοι μεταξύ των 7.000 διεθνών υπογραφών αλληλεγγύης στην Ελλάδα


ÖÉËÏÓÏÖÉÊÇ Ó×ÏËÇ ÏÌÉËÉÁ ÍÏÁÌ ÔÓÏÌÓÊÉ
πηγή: http://www.presspublica.gr/
Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο ήδη έχουν υπογράψει κάλεσμα Πρωτοβουλίας Πολιτών (http://www.greekdebttruthcommission.org) μέσω του οποίου εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και υποστηρίζουν το έργο και τις προσπάθειες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Μεταξύ άλλων, στοκάλεσμα Πρωτοβουλίας Πολιτών έχουν υπογράψει προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας από την πανεπιστημιακή κοινότητα, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, πολιτικοί, εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων και συνδικαλιστές. Συγκεκριμένα, την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα υποστηρίζουν σκηνοθέτες όπως οι Κεν Λόουτς και Κώστας Γαβράς, πολιτικοί όπως οι θριαμβευτές των πρόσφατων ισπανικών εκλογών με επικεφαλής τη νέα δήμαρχο της Βαρκελώνης Άντα Κολάου, διανοούμενοι όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Ιμάνουελ Βαλερστάιν, ο Ετιέν Μπαλιμπάρ και ο Τάρικ Άλι, στηρίζουν την προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας σε σχέση με το ελληνικό δημόσιο χρέος.
Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÊÁÑÏËÏÓ ÐÁÐÏÕËÉÁÓ ÐÁÑÅÕÑÅÈÇ ÓÅ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÇÓ ÔÁÉÍÉÁÓ ÔÏ ÊÙÓÔÁ ÃÁÂÑÁ. --×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους χαιρέτισε πρόσφατα
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

«Ο Άλλος Άνθρωπος» είναι στη Μυτιλήνη και μαγειρεύει στο λιμάνι για τους πρόσφυγες

http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/o-allos-anthropos-einai-sti-mytilini-kai-mageireyei-sto-limani-gia


Tα μπαγκάζια του είναι στοιβαγμένα πρόχειρα στο πλακόστρωτο: ένας στραβοχυμένος πάγκος με ζυμαρικά και πελτέδες, μια πολυκαιρισμένη φιάλη γκαζιού με τα αξεσουάρ της, μια μεγάλη αλουμινένια κατσαρόλα. Εκείνος, λίγα μέτρα παραπέρα, παιδεύεται να στεριώσει, ανάμεσα σε δύο πεύκα, το αυτοσχέδιο πανό του, με το οποίο ενημερώνει τους περαστικούς για την κουζίνα του. Ο δυνατός αέρας τού κάνει τη ζωή δύσκολη – λες και δεν είναι ήδη. Είναι ένας άντρας με πυκνά γένια και αδύνατο, νευρώδες κορμί.
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...