Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του «ΚΑΣΤΡΟΥ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ».

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε., έγινε η πέμπτη ανοιχτή συνέλευση της κίνησης «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ». Μετά την ενημέρωση και τον απολογισμό, παρουσιάστηκαν τα συγκεντρωτικά στοιχεία των επτά πρώτων απευθείας διαθέσεων προϊόντων και εκφράστηκαν απόψεις για τη μέχρι τώρα πορεία της κίνησης.
Έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις παράλληλες δράσεις που υλοποιούνται, όπως η συλλογή φαρμάκων, τηγανέλαιου, πλαστικών καπακιών και σχολικών ειδών.
Επίσης ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες για
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Η “ΧΑΡΤΑ” ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Η ΧΑΡΤΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Του Στέφανου Σταμέλλου *

Ως «ΧΑΡΤΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ» θεωρούμε ένα πλαίσιο αρχών συμβίωσης μεταξύ των κατοίκων της πόλης, που πρέπει να γίνει βίωμα για τους πολίτες. Οι ίδιοι οι δημότες και οι φορείς με τις προτάσεις τους μπορούν να διαμορφώσουν αυτό το πλαίσιο αρχών. Η σύνταξή του  μπορεί να ολοκληρωθεί μετά από ένα γενικευμένο διάλογο ανάμεσα στους φορείς και τους κατοίκους, με την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, συγκεντρώνοντας τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Μετά την Ανάπτυξη, τι; Μας χρειάζεται η αύξηση του ΑΕΠ;

του Γιώργου Καλλή*
«Μετά την ανάπτυξη». Αυτή ήταν η θεματική της διεθνούς ημερίδας στις 12 και 13 του περασμένου Ιούλη στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Κοινοβουλίου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Francois Hollande. Βασικό ζήτημα συζήτησης των 250 συμμετεχόντων ήταν το αν η μακρά περίοδος διαρκούς αύξησης του ΑΕΠ, την οποία γνώρισαν οι χώρες της Δύσης, φτάνει στο τέλος της, και αν ναι, πώς μπορεί να εξασφαλισθεί η κοινωνική ευημερία υπό συνθήκες μη ανάπτυξης.
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

2ο Ηπειρωτικό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ 2014


60098

Την κεφαλαιοποίηση και διάδοση των θετικών αποτελεσμάτων του 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (6-8/9/2013, Πρέβεζα) ξεκίνησε η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της κ. Λεωνίδας Ραβανός, με την πρόθεση οργάνωσης δραστηριοτήτων σε όλη την Ήπειρο και όπου προσκληθούν, καθώς και με την εξαγγελία ήδη του 2ου Ηπειρωτικού ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ 2014.
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...