Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

Σπέρνουμε σπόρους μέσα στην πόλη
(Φύτρωσαν οι ντομάτες και οι πιπεριές μας)

 Το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ στα πλαίσια των δράσεων ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ που διοργανώνει, σε συνεργασία με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, την Περιφερειακή παράταξη ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την ΟΙΚΟκοινότητα ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και στελέχη της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, συνεχίζει την δράση του με θέμα: Σπέρνουμε σπόρους λαχανικών σε αστικό περιβάλλον

Οι στόχοι της δράσης είναι:
1. Η εκπαίδευση του αστικού πληθυσμού σε θέματα αστικής λαχανοκομίας 
2. Η προβολή της αξίας και χρήσης τοπικών ποικιλιών σπόρων στην λαχανοκομία 
3. Η δυνατότητα της επαναχρησιμοποίησης στα υλικά που χρησιμοποιούμε τόσο στην σπορά των σπόρων όσο και στην μεταφύτευσή τους στα μπαλκόνια και τις ταράτσες των σπιτιών σε αστικό περιβάλλον.
4. Η ανάδειξη της αλληλεγγύης αλλά και της εκπαίδευσης σε θέματα αυτάρκειας.

Θα περιλαμβάνει δε τα παρακάτω στάδια:
Α. Σπορά σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών τομάτας, πιπεριάς για τηγάνι, πιπεριάς για γέμισμα και μελιτζάνας για τηγάνισμα.
Β. Εκπαιδευτικές συναντήσεις για ενημέρωση σε τρόπους φύτευσης σε αστικές συνθήκες (Μπαλκόνια, Ταράτσες, εσωτερικούς χώρους)
Γ. Ανοικτές εκδηλώσεις σε Καβάλα, Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη όπου θα μοιρασθούν δωρεάν στους πολίτες φυτά (10 από το κάθε είδος).

Ήδη η δράση ξεκίνησε την 9.4.2013 με την πρώτη ημέρα κατά την οποία έγινε η σπορά 9.000 σπόρων τομάτας (παραδοσιακής ποικιλίας) μέσα σε ψαροκασέλες (από επαναχρησιμοποίηση) και δημιουργία πρόχειρου θερμοκηπίου στην ταράτσα του κτιρίου της οδού ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΙΟΡΔΑΝΟΥ 32 στην Καβάλα.

Συνεχίσαμε στις 11.4.2013 και στις 16.4.2013 με την σπορά 9.000σπόρων πιπεριάς για γέμισμα, 9000 σπόρων πιπεριάς για τηγάνι και 9000 σπόρους μελιτζάνας για τηγάνι.

Αύριο 23.4.2013 και ώρα 18.00 στον ίδιο χώρο επί της οδού ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΙΟΡΔΑΝΟΥ 32 στην Καβάλα, θα φροντίσουμε τα φυτά, θα μιλήσουμε για το πώς θα οργανώσουμε το φύτεμα στα μπαλκόνια και τις ταράτσες μας και μετά στις 20.00 θα δούμε μαζί και θα συζητήσουμε την ταινία CASTAWAY όπου ένας υπερχρεωμένος πολίτης πέφτει στο ποτάμι για να αυτοκτονήσει, αλλά……….

Το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ καλεί τους πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στην δράση, ή απλώς να πάρουν φυτά δωρεάν όταν είναι έτοιμα, να επικοινωνήσουν από τώρα μαζί μας δίνοντας τα στοιχεία τους
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...