Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Κάστρο Αλληλεγγύης Λαμίας: 7η απευθείας διάθεση προιόντων χωρίς μεσάζοντες

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, η έβδομη απευθείας διάθεση προϊόντων. Περιλάμβανε τυρί φέτα γίδινο Λαμίας, πατάτες Ορεινής Σερρών, εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια) Αργολίδας, όλα άριστα ελληνικά προϊόντα και σε εξαιρετικές τιμές.
Ταυτόχρονα έγινε συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης μας, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά, πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών και σχολικών ειδών σε συνεργασία με τους συλλόγους εκπαιδευτικών του νομού μας.

Επτά μήνες μετά την πρώτη μας διάθεση, είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την προσπάθειά μας και την ανταπόκριση που αυτή βρίσκει από τους συμπολίτες μας σε επίπεδο αγοράς. Και σʼ αυτή τη διάθεση είναι μεγάλη η διεύρυνση της κίνησης, με το ποσοστό των νέων συμμετοχών στο 35%.
Ελπίζουμε αναλόγως με την αγοραστική διεύρυνση, να διευρυνθεί και η εθελοντική συμμετοχήπου ακόμη υστερεί. Ο οριακός αριθμός εθελοντών φάνηκε το Σάββατο, όταν δεν μας επέτρεψε να έχουμε δύο σειρές φόρτωσης προϊόντων. Πέρα από τις όποιες αργοπορίες, αυτό επέφερε κυρίως την κόπωση των εθελοντών. Σκοπός της κίνησης δεν είναι το πάση θυσία αγοραστικό κέρδος από απευθείας προϊόντα. Σκοπός της είναι όλο και περισσότεροι να κερδίζουν με συμμετοχικότητα και συνεργασία. Εμμένουμε στο κάλεσμα προς τους συμπολίτες μας για εθελοντική προσφορά, είναι απαραίτητη για να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς της κίνησης.
Επίσης σημαντική για την άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή των διαθέσεων,είναι και η έγκαιρη και γρήγορη παραγγελία όποιου θέλει να συμμετέχει ως αγοραστής. Πάλι πολλοί ήρθαν χωρίς να έχουν παραγγείλει, μέσα σʼ αυτούς και αρκετοί παλιοί συμμετέχοντες. Το ποσοστό τους, σε σχέση με τις 463 παραγγελίες, έφτασε το 46%. Αυτό, σημαίνει οργανωτική επιβάρυνση με την επιπλέον απασχόληση στη λήψη επιτόπου παραγγελιών (απαραίτητες για τον διαρκή έλεγχο των διαθέσιμων ποσοτήτων προϊόντων!) και ταλαιπωρία για αυτούς που έρχονται χωρίς παραγγελία λόγω του ότι αναγκαστικά ακολουθούν δυο ουρές (Παραγγελιών και Γραμματείας-Ταμείων).
Κλείνοντας τα απολογιστικά ευχαριστούμε, όλους εσάς που συμμετέχετε,τους παραγωγούς για τη συνεργασία μαζί μας και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε -την ψυχή της κίνησης- τους εθελοντές.
Η επόμενη διάθεση προγραμματίζεται για το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και επιδιώκουμε αναλόγως της διαθεσιμότητας και των τιμών να έχει αλεύρι, απορρυπαντικά, χαρτικά, πατάτες, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, μέλι. Η οριστική ανακοίνωση αυτής, θα γίνει εγκαίρως εντός του Ιανουαρίου.
Στην ιστοσελίδα μας www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για την κίνηση και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις δράσεις και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 69856035746906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.
Επόμενο ραντεβού μαςστη Γενική Συνέλευση της κίνησής μας, που όπως πάντα είναι ανοιχτή σε όλους, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. (Πλ. Ελευθερίας 3).
Από όλους εμάς, το Εθελοντικό δυναμικό της κίνησής μας, πολλές θερμές ευχές!
Για υγεία, καλές γιορτές, καλή χρονιά, κατακτώντας όλα τα καλά με συλλογικούς αγώνες!
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                    : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική  : 6985603574 (Whatʼs Up) & 6906981623 (Free2Go)