Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η Κοινωνική Διδασκαλία στους Αγίους Αναργύρους

1η Οκτώβρη η πιθανή ημερομηνία έναρξης της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. (του Μανώλη Πούλιου)

27 είναι οι εθελοντές καθηγητές, από 10 που ήταν πέρυσι, που θα διδάξουν εθελοντικά στα τρία, αντί για ένα που είχαμε Κοινωνικά Φροντιστήρια. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς. Ελπίζουμε ότι θα αυξηθεί λίγο ακόμα ο αριθμός αφού περιμένουμε ακόμη κάποιες πιθανές συμμετοχές.

Από σήμερα άρχισε να μοιράζεται στους μαθητές και θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη, η αίτηση συμμετοχής στα μαθήματα.

Οι γονείς, που τα παιδιά τους θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα, θα συμμετέχουν στο Εναλλακτικό Δίκτυο Αλληλεγγύης. Θα συζητούν και θα αποφασίζουν με ποιο τρόπο θα ανταποδώσουν την υπηρεσία που δέχονται, στο σχολείο και στην κοινωνία.
Γιατί η αλληλεγγύη δεν είναι ελεημοσύνη.
Γιατί δεν περιμένουμε τη λύση από τους άλλους .
Γιατί γινόμαστε οι ίδιοι μέρος της λύσης. διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς

Το αγροτικό παντοπωλείο Καλαμαριάς είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο που φέρνει κοντά, σε μία σχέση συνεργασίας και αλληλεγγύης αγρότες και καταναλωτές. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών με ντόπια, ποιοτικά και φθηνά προϊόντα και η στήριξη της ελληνικής αγροτικής παραγωγής με την εξασφάλιση δίκαιων τιμών για τους παραγωγούς και τον αποκλεισμό κάθε μεσάζοντα.

Πως λειτουργεί το παντοπωλείο
http://agropankalamarias.blogspot.gr/


Για τα νωπά προϊόντα (λαχανικά, φρούτα κλπ.)

Ο καταναλωτής που είναι μέλος του παντοπωλείου μπορεί να κάνει παραγγελίες για τα προϊόντα, μέσα από το blog αλλά και τηλεφωνικά. Οι παραγγελίες συγκεντρώνονται από τη συντονιστική ομάδα του παντοπωλείου η οποία διαβιβάζει τις παραγγελίες στους παραγωγούς. Οι καταναλωτές γνωρίζουν από την αγγελία που θα αναρτάται κάθε εβδομάδα στο blog, τις τιμές και τις ημέρες παράδοσης των προϊόντων. Είναι υποχρεωμένοι, αφού κάνουν παραγγελία, να παραλάβουν τα προϊόντα τη συγκεκριμένη μέρα και ώρες και να καταβάλουν στους παραγωγούς το αντίτιμο.

Για τα ξηρά προϊόντα (όσπρια, ρύζι, λάδι κλπ.)

Για τα προϊόντα αυτά οι παραγγελίες γίνονται μία φορά το μήνα. Την τιμή θα διαπραγματεύεται η συντονιστική ομάδα , θα είναι σταθερή και συμφωνημένη για το συγκεκριμένο διάστημα και θα αναρτάται στο blog. Στο χώρο του παντοπωλείου θα υπάρχουν διαθέσιμα για τους καταναλωτές τα στοιχεία κάθε παραγωγού και προϊόντος όπως ποικιλία, τόπος παραγωγής, τρόπος παραγωγής, κλπ.

Τι κερδίζουν οι καταναλωτές και οι παραγωγοί

Οι καταναλωτές προμηθεύονται ποιοτικά, ελληνικά προϊόντα σε τιμές χαμηλές , γνωρίζουν τους παραγωγούς και τις μεθόδους καλλιέργειας (τη λειτουργία του παντοπωλείου θα βοηθούν και γεωπόνοι, μέλη του), ελέγχουν και διαχειρίζονται οι ίδιοι όλες τις διαδικασίες εξασφαλίζοντας έτσι απόλυτη διαφάνεια.

Οι παραγωγοί γνωρίζουν εκ των προτέρων τις ποσότητες των προϊόντων τους που θα πουλήσουν, σε τιμές που είναι δίκαιες για αυτούς καθώς δε μεσολαβεί μεσάζοντας και πληρώνονται μετρητά.
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

«Αστική γεωργία: δημοτικοί και συλλογικοί λαχανόκηποι και ο ρόλος τους»

Ημερίδα
«Αστική γεωργία: δημοτικοί και συλλογικοί λαχανόκηποι και ο ρόλος τους»
στις 19 Σεπτεμβρίου

«Αστική γεωργία: δημοτικοί και συλλογικοί λαχανόκηποι και ο ρόλος τους» θα είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα.

Την ημερίδα διοργανώνει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2610/621346 διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...